Prestige Oktatási Stúdió
Ceremóniamester tanfolyam, képzés Ceremóniamester tanfolyam, képzés
Ceremóniamester tanfolyam, képzés

Tematika

Ceremóniamester képzés

Elméleti témáink

Ceremóniamester tanfolyam - Elméleti tematika
Ceremóniamester tanfolyam - Elméleti tematika
  • A vőfélymesterség története, a ceremóniamester szakma megjelenése a hazai esküvői piacon a stílusváltás jegyében. Legfontosabb különbségek a vőfély és a ceremóniamester munkája között.
  • Népszokások, hagyományok, tájegységek. Valljuk, hogy a ceremóniamestereknek is tisztában kell lenni hazánk tájegységeinek alapvető esküvői hagyományaival, hiszen a nagy nap programjának kialakításánál figyelembe kell venni azokat.
  • Hogy jutunk el a megrendelésig? Kapcsolatfelvétel a ceremóniamesterrel, hogy állíts össze profi bemutatkozó anyagot? Talán nem is gondolnád, milyen sokat számít a megfelelő ceremóniamester kiválasztása során az, hogy mit ír le az e-mailben amiben elküldi az ajánlatát, vagy hogy az első találkozó során milyen formában mutatja be magát és szolgáltatását. Mi szeretnénk ebben is segítséget nyújtani neked, fontos tanácsokat kapsz gyakorló ceremóniamestertől ebben a témában is.
  • A tökéletes esküvői forgatókönyv: melyik esemény mi után következik? Mi a feladata az egyes események során a ceremóniamesternek? Mikor érdemes belefolyni az eseményekbe és mikor jobb, ha a háttérbe vonulsz? A ceremóniamester feladatai A-tól Z-ig egy esküvőn.
  • A tökéletes esküvői játékok: Mikor érdemes az ifjú párt szerepeltetni? Mikor cél, hogy megmozgassuk a násznépet? Milyen esküvői játékok vannak, mikor érdemes őket bevetni és mikor ne szakítsd meg véletlenül se a táncot? Mennyi játékot érdemes bevetni egy esküvőn? Praktikus tanácsok, játéklista, gyakorlat, játszunk majd és játszatunk!
  • Esküvői protokoll: Aki hétről-hétre esküvőkön dolgozik, annak illik tisztában lennie az esküvői protokollal is. Legyen szó öltözékről, viselkedésről, programokról, az esküvői illemtan segít majd neked eligazodni az egyes kérdésekben.

Gyakorlati témáink

Ceremóniamester tanfolyam - Gyakorlati tematika
Ceremóniamester tanfolyam - Gyakorlati tematika
  • Beszédtechnikai gyakorlatok: egy jó ceremóniamesterrel kapcsolatban nagyon fontos elvárás, hogy megfelelő orgánummal, szükséges hangerővel, jól intonáltan szólaljon meg. Ezekkel az eszközökkel tudod elérni, hogy a násznép figyeljen rád amikor beszélsz, és eleget tegyen a kéréseidnek.
  • Helyzetgyakorlatok: egy esküvő tele van váratlan szituációkkal, melyek azonnali reagálást igényelnek. Színész oktatónk segítségével helyzetgyakorlatok során nézzük végig, mikor mi lehet a jó megoldás, reakció. Helyzetgyakorlataink segítségével már nem ér meglepetés, amikor élesben találkozol majd ezekkel a szituációkkal, pontosan ismered a helyes megoldás kulcsát.
  • Szövegalkotás: Egy ceremóniamester a vőféllyel ellentétben már nem versekben, rigmusokban beszél, de beszédei végigkísérik az esküvő teljes folyamatát. Beszélni fogsz a vacsora előtt, a tortánál, beszélsz majd a játékok lebonyolításánál, és egy profi ezekre a beszédekre készül, megírja, elpróbálja, ettől lesz az este igazán gördülékeny. A szövegírás technikáját is megtanulod majd a tanfolyamon.
  • Tanácsok vállalkozásindításhoz: segítünk átlátni az első lépéseket, hiszen ilyenkor számtalan kérdés merül fel: milyen vállalkozási formát válassz, hogy tudsz költséghatékonyan elindulni, milyen lehetőségeid vannak szolgáltatásod elindításakor?
Ceremóniamester tanfolyam, képzés

Siess, nehogy lemaradj!

A képzés szervezése során rendkívül fontos számunkra, hogy minden résztvevő a maximális figyelmet kapja meg az oktatóktól.

Ennek érdekében a csoport létszámát 30 főben maximáltuk.

Regisztráció